• Privacy World Facebook
 • Privacy World Instagram

Ndiqni botën e privatësisë - 

cyprus

Qipron

Renditja e pasaportës
16
Vendet pa viza
178
Vendbanimi
po
Shtetësia
po

Përvetësimi: 2-4 muaj

Kapitali i kërkuar: €300,000

Përvetësimi: 60-84 months

Kapitali i kërkuar: €2,000,000

Rreth Shtetësisë dhe Rezidencës së Qipros

Qipron offers Citizenship by investment and Cyprus Permanent Residence Program. The Cyprus Citizenship by Investment program is the most assured route to gaining a European passport through investment in Real Estate. 

Investment options available to acquire the citizenship and passport of Cyprus. 

Këto investime mund të bëhen ose personalisht, nga një bashkëshort ose bashkë me një bashkëshort, ose nëpërmjet një shoqërie ku investitori është aksioner ose një menaxher i lartë i rangut të lartë.

Donations

In addition to the prescribed investment options below, applicants must donate €200,000, as follows:

– Donation to the Cyprus Research and Innovation Foundation ose the Industry and Technology Service; ose the Fund for Renewable Energy Sources and Conservation of Energy; ose the National Solidarity Fund. – not less than EUR 100,000

– Donation to the Cyprus Land Development Corporation – EUR 100,000

 • Investment in Real Estate, Land Development, and Infrastructure Projects

Për të marrë nënshtetësinë e Qipros me investim, Qeveria kërkon që aplikanti kryesor të bëjë një investim prej të paktën 2 milionë eurosh në blerjen ose ndërtimin e ndërtesave, zhvillimin e tokës ose projekte të tjera infrastrukturore. Zhvillimet e tokës mund të jenë komerciale ose rezidenciale, ose zhvillime në sektorin e turizmit.

 • Investment in a Cyprus company or business

Aplikantët mund të kualifikohen për nënshtetësinë e Qipros përmes blerjes, konfigurimit ose pjesëmarrjes në një kompani ose organizatë me bazë në Qipro për një shumë minimale prej 2 milion euro.

Requirements for a Cypriot company/ organisation:

– Physical presence, substantial activity and operation in Cyprus.

– Must employ at least 5 Cypriot or EU nationals.

– Employees need to have legally and continuously resided in Cyprus for 5 years preceding the application.

– Investment objectives of the company/ organisation must be only in Cyprus and based on a specific investment plan.

 • Investment in financial assets and alternative investment funds

– Applicants may be able to obtain a Cyprus passport by investing at least EUR 2 million in alternative funds or financial assets of Cyprus companies/organizations. Financial assets include bonds, bills, and securities issued by a company or organization physically present and active in Cyprus.

– The investment must be maintained for at least 5 years, which must be supported annually by auditor’s reports.

 • Combination of Investments

– Applicants are allowed to make a combined investment of the above options provided the total amount comes to not less than EUR 2 million.

– This option also allows investors to buy special government bonds of the Republic of Cyprus for up to EUR 500,000, to be held for at least 5 years.

Përfitimet e nënshtetësisë dhe qëndrimit të Qipros sipas programit të investimeve

Përfitimet e nënshtetësisë së Qipros nga investimi

 • Ju mund të jetoni, punoni dhe studioni kudo brenda Bashkimit Evropian.
 • Ju nuk keni nevojë të kaloni një test të aftësisë gjuhësore ose të hyni në një intervistë.
 • Ju nuk keni nevojë të kaloni kohë duke jetuar në Qipro përpara se të aplikoni për shtetësi, por duhet të mbani një leje qëndrimi për gjashtë muaj përpara se të përfundojë aplikimi.
 • Bashkëshorti dhe fëmijët tuaj deri në 18 vjeç do të marrin gjithashtu shtetësi, e cila mund t'u kalojë brezave të ardhshëm. Nëse keni fëmijë të rritur që janë ende studentë dhe kështu varen nga ju, mund t'i përfshini edhe ata në aplikacion. Ata nuk duhet të jenë më të vjetër se 28 vjeç dhe të pamartuar.
 • Ju mund të përfshini prindërit tuaj dhe prindërit e bashkëshortit tuaj nëse investoni 500,000 euro të tjera.
 • Ju mund të jepni me qira pronat tuaja të blera.
 • Pas pesë vjetësh, ju mund të zvogëloni investimin tuaj në 500,000 euro, të cilat duhet t'i mbani për gjithë jetën. kjo do të thotë që ju mund të shisni pronat tuaja fillestare.
 • Ju mund ta bëni pagesën përmes një kompanie ose fondacioni me të cilin keni lidhje.
 • Shtetësia e dyfishtë lejohet

Përshtatshmëria

 • aplikanti kryesor duhet të jetë së paku 18 vjeç.
 • Të gjithë aplikantët duhet të jenë në gjendje të mirë shëndetësore.
 • Të pastra të dhëna kriminale dhe emigracioni.
 • Posedimi ose blerja e një vendbanimi të përhershëm në Qipro për të paktën 500,000 euro. Kjo shtëpi duhet të ruhet për gjithë jetën. Kjo blerje mund të përfshihet në investimin e kërkuar prej 2 milionë euro sipas çdo opsioni.
 • Leje qëndrimi ose imigrimi në Qipro.
 • Vizitë personale në Qipro.
 • Kontrollet e kujdesit të duhur.
 • Kërkesa për qëndrim 6 mujor.

Përfitimet e Rezidencës së Përhershme të Qipros 

 • Përfshihen personat në ngarkim, bashkëshorti dhe fëmijët nën 25 vjeç
 • anëtare e BE-së
 • E drejta për të jetuar dhe studiuar në Qipro
 • Banorit të përhershëm të Qipros mund t'i jepet vizë Shengen me shumë hyrje të vlefshme deri në 5 vjet
 • Rruga për të marrë nënshtetësinë e Qipros pas 7 vitesh qëndrimi në Qipro
 • Nuk ka kërkesa gjuhësore
 • Nuk kërkohet arsim apo përvojë në menaxhim
 • Nuk është e nevojshme të banoni në Qipro, por kërkohet një vizitë një herë në dy vjet

Kërkesat dhe kualifikimet për nënshtetësinë dhe qëndrimin e Qipros

The requirements and qualifications required to obtain Cyprus citizenship and Residency  include the following:

Për të marrë nënshtetësinë me investim në Qipro, duhet:

 • Blini pasuri të paluajtshme me vlerë të paktën 2 milionë euro (pa TVSH). Mund të jetë një pronë e vetme ose disa prona të cilat së bashku arrijnë deri në 2 milionë euro. Nëse dëshironi të përfshini prindërit tuaj ose prindërit tuaj bashkëshortor, duhet të investoni një shtesë prej 500,000 eurosh në blerjen e pronës suaj.
 • Bëni një donacion prej 100,000 euro për Fondin e Qeverisë së Qipros për Kërkim dhe Zhvillim dhe 100,000 euro për Organizatën e Zhvillimit të Tokës në Qipro. Në total, i gjithë investimi duhet të jetë 2.2 milionë euro.
 • Të ketë të dhëna të qarta kriminale.
 • Angazhohuni për investimin përpara se të aplikoni.
 • Transferoni paratë për investimin nga jashtë.
 • Të keni dokumentet e nevojshme të kërkuara për aplikim (dokumentet e blerjes së pronës, dëshmitë e fondeve të disponueshme dhe të ligjshme, të dhënat e policisë, etj.)

Për të marrë Kartën e Qëndrimit të Përhershëm, kërkesat për investim janë shumë më të ulëta:

 • Ju duhet të blini pasuri të paluajtshme me vlerë të paktën 300,000 euro.
 • Ju duhet të bëni një depozitë prej 30,000 euro në një bankë në Qipro. Paratë do të ruhen për tre vjet.
 • Duhet të vërtetoni se keni të ardhura vjetore prej të paktën 30,000 euro për veten tuaj, dhe 5,000 euro të tjera për çdo person në ngarkim (bashkëshortin dhe fëmijët).
 • Nëse përfshini prindërit tuaj ose prindërit tuaj bashkëshortor, duhet të keni një shtesë prej 8000 eurosh në të ardhurat tuaja.
 • Nuk duhet të keni histori kriminale.

Hapat dhe afati kohor

 • STEP #1: Choosing the investment options
 • STEP #2: Visit Cyprus to view properties and evaluate investment options
 • STEP #3: Sign a contract of sale and submit biometrics
 • STEP #4: Prepare and submit Citizenship Application
 • STEP #5: Receive an application approval
 • STEP #6: Acquire a Cyprus passport in 180 days

Investing in Cyprus brings you not only a high-quality property investment but also a much coveted European passport.

The next step is carefully selecting the most suitable properties for you and arranging direct viewings in Cyprus. While you are in Cyprus, and after selecting the property, you’ll be required to sign a contract of sale and provide biometrics at the Civil Registry and Migration Department (CRMD).

Your documents will be evaluated with due diligence and submit your citizenship application to the Ministry of Interior, for preliminary approval. Once you receive an application approval from the Ministry of Interior, the procedure for the acquisition of Cyprus citizenship will be concluded, following the completion of a 6 month period holding the residence permit.

Në vetëm rreth 180 ditë, ju mund të bëheni një shtetas i Qipros dhe të gëzoni të gjitha liritë që ofron shtetësia e BE-së.

Vendbanimi

Programi i Qëndrimit të Përhershëm të Qipros u ofron individëve të kualifikuar dhe familjeve të tyre mundësinë për të qëndruar për një kohë të pacaktuar në Qipro në këmbim të një investimi prej të paktën 300,000 euro. Për t'u kualifikuar për rezidencë, aplikanti kryesor duhet të jetë mbi 18 vjeç, me karakter të mirë, pa precedentë penalë dhe të investojë në një nga opsionet kualifikuese të investimit.

Opsionet e Investimeve

 1. Prona Rezidenciale - Blerja e deri në 2 prona banimi me kusht që vlera totale të kalojë 300,000 euro + TVSH (19%)
 2. Prona Rezidenciale dhe Komerciale – Blerja e një prone banimi plus një hapësirë njësi tregtare deri në 250 m2 me kusht që vlera totale të kalojë 300,000 euro + TVSH (19%)

Hapat për Rezidencën e Përhershme të Qipros

STEP #1: Make the Investment

STEP #2: Submit your Application for Residence

STEP #3: Obtain your Permanent Residence Permit 

You will need to decide what sort of real estate to invest in, visit Cyprus to view properties. Once all of the documents is submitted to the Civil Registry and Migration Department (and a fee of EUR 500 is paid), it will take up to two months for your application to be processed.

You’ll then be approved for residence in Cyprus; you’ll be issued with a residence permit that will make it possible for you to enter Cyprus.

Shërbimet tona

Privacy World ofron shërbimet e saj për këdo, jo vetëm që kërkon të marrë proceset e rezidencës dhe/ose nënshtetësisë, por ekspertët tanë gjejnë mënyra ligjore për:

 • Gjeni zgjidhjen më të mirë për nevojat tuaja.
 • Identifikoni dhe vendosni një strategji për t'ju ndihmuar të arrini qëllimet tuaja.
 • Aktivizoni rrjetin tonë të njerëzve në vendin ku keni nevojë për ndihmë pa kërkuar zgjidhjen ose avokatin më të mirë. Ne punojmë vetëm me njerëz të licencuar në çdo vend, të cilët i verifikojmë me kujdes dhe kalojmë udhëzimet dhe parimet tona të privatësisë që ne mbrojmë.
 • Përqendrohuni në shkurtimin e burokracisë dhe për të përshpejtuar procesin tuaj.
 • Siguroni komunikimin e duhur me ju për rastin tuaj.
  …. dhe mbi të gjitha: Ju ofrojmë strategji ligjore për të ofruar shtresa shtesë të privatësisë për identitetin tuaj, gjatë marrjes së rezidencës ose shtetësisë!

Privacy World mund t'ju ndihmojë gjithashtu me përfshirjen e kompanisë suaj në Qipro, duke ju ndihmuar që të vendoseni në vend dhe të koordinoni me ju në mënyrë që kjo përvojë të jetë më pak e vështirë.

Dëshironi Privacy World të trajtojë çështjen tuaj? Keni ndonjë pyetje? Na kontaktoni!

contact us

FAQ-të

Shtetësia e dyfishtë njihet dhe nuk ka ligje në Qipro që ndalojnë të qenit shtetas i juridiksioneve të tjera.

Po, ju mund të përfshini bashkëshortin tuaj, fëmijët deri në 18 vjeç dhe fëmijët e rritur që janë ende të varur nga ju, por jo mbi 28 vjeç. Prindërit tuaj dhe prindërit tuaj bashkëshortor.

Rezidenca e vendit sipas programit të investimeve quhet shpesh një program i shpejtë sepse duhen vetëm 2-4 muaj për të marrë rezidencën tuaj në vend. 

Po, pasi të keni qenë zyrtarisht rezident i Qipros për të paktën 7 vjet, do të keni të drejtë të aplikoni për nënshtetësinë e Qipros. Vini re se do t'ju duhet të banoni fizikisht në Qipro për të paktën 365 ditë përpara paraqitjes së aplikimit tuaj, duke u bërë kështu një qytetar tatimor në vend.

Si shtetësia ashtu edhe rezidenca me investim në Qipro nuk kërkojnë kalimin e testeve të aftësisë gjuhësore.

Zona Ekonomike Evropiane është e kufizuar.

Nuk kërkohet intervistë.

Një individ rezident jotatimor i nënshtrohet tatimit mbi të ardhurat mbi të ardhurat e mbledhura ose që rrjedhin vetëm nga burime brenda Qipros dhe përjashtohet nga tatimi mbi të ardhurat nga dividentët dhe interesat.

Banorët e taksave të Qipros i nënshtrohen tatimit mbi të ardhurat mbi të ardhurat e tyre në mbarë botën, por 19,500 eurot e para janë pa taksa. Interesi dhe dividentët i nënshtrohen "kontributeve mbrojtëse" në vend të tatimit mbi të ardhurat, por vendbanimet jo në Qipro janë të përjashtuara (me përjashtim të kontributeve minimale).

Nuk ka taksë trashëgimie në Qipro.

Nuk ka taksë mbi vlerën neto në Qipro.

sqAlbanian