• Privacy World Facebook
 • Privacy World Instagram

Ndiqni botën e privatësisë - 

image removebg preview 58

Emiratet e Bashkuara Arabe

Renditja e pasaportës
16
Vendet pa viza
178
Vendbanimi
po
Shtetësia
Nr

Përvetësimi: 2-3 muaj

Kapitali i kërkuar: 500,000 AED

Përvetësimi: -

Kapitali i kërkuar: -

Rreth Shtetësisë dhe Rezidencës së Guinesë në Emiratet e Bashkuara Arabe

Emiratet e Bashkuara Arabe janë një nga destinacionet më tërheqëse të biznesit në mbarë botën. Rezidenca e Emirateve të Bashkuara Arabe me investim ka për qëllim sigurimin e qëndrimit afatgjatë për investitorët e huaj, sipërmarrësit dhe individët e talentuar duke përfshirë specialistë, studentë dhe studiues që bëjnë një investim të rëndësishëm në vend.

Viza e qëndrimit afatgjatë në Emiratet e Bashkuara Arabe ofrohet në dy afate 10-vjeçare dhe 5-vjeçare. Këtu janë disa kategori të pranueshme:

 • Investitor - Investime Publike, Investime në pasuri të paluajtshme
 • Sipërmarrësit - Pronar i një startup-i të regjistruar, Ideja e miratuar e një startup-i, Themeluesi i një startup-i që u shit jashtë ose brenda Emiratet e Bashkuara Arabe
 • Talentet e jashtëzakonshme - Kultura dhe Arti, Shpikësit dhe Inovatorët, Sportet, Teknologjia Dixhitale
 • Shkencëtarët dhe profesionistët - Shkencëtarë, Kryeshefi Ekzekutiv dhe Zyrtarë të Lartë, Profesionistë të Shkencës, Profesionistë të Inxhinierisë, Profesionistë Shëndetësor, Profesionistë të Arsimit, Biznes dhe Administrim, Profesionistë, Profesionistë të Teknologjisë së Informacionit, Profesionistë Juridik, Social dhe Kulturor
 • Studentë dhe të diplomuar të shquar - Studentët e shkollave të mesme me performancën më të mirë, të diplomuarit më të mirë nga universitetet e Emirateve të Bashkuara Arabe dhe të diplomuarit e 100 universiteteve më të mira në mbarë botën.
 • Pionierët Humanitar - Anëtarë të njohur të organizatave dhe shoqatave ndërkombëtare dhe rajonale me përfitim publik, Përfitues të çmimeve në fushat humanitare, Vullnetarë dhe sponsorë të përpjekjeve humanitare
 • Heronjtë e vijës së parë - Punëtorët e vijës së parë që tregojnë përpjekje të jashtëzakonshme në kriza, siç janë pandemitë.

Opsionet e investimit:

1. UAE Investors in public investments

If you invest in an investment fund, you may be granted a Golden Visa for a period of ten years without a sponsor, subject to the:

 • Submission of a letter from an investment fund accredited in the UAE stating that the investor has a deposit of AED 2 million
 • Submission of a valid commercial licence or industrial licence and a memorandum of association stating that the investor’s capital is not less than AED 2 million
 • Submission of a letter from Federal Tax Authority stating that the investor pays the Government no less than AED 250,000 annually.

Additionally, you must:

 1. own the invested capital completely; it must not be a loan and
 2. provide proof of medical insurance for himself and his family (if any).

 2. UAE Residence Visa for Investors

Option 1 – 10-Year Visa

 • You can obtain a 10-year UAE Golden Visa by purchasing real estate in the UAE for AED 2 million ($545,000)
 • An investor may take a mortgage in a UAE bank with a downpayment of 50%.

Requirements :

 • You’re required to prove that you have sufficient funds and aren’t getting a loan to make the investment
 • Ju angazhoheni të mbani investimin për të paktën tre vjet
 • Over 18 years old
 • Nuk ka precedentë penalë
 • Without any social dangerous diseases, such as HIV or tuberculosis
 • Unmarried sons under 25 years old
 • unmarried daughter of any age

Option 2 – 2-Year Visa

 • Purchase real estate for AED 750,000 ($204,000) in order to obtain a two-year residence visa.
 • If the ownership of real estate is registered for spouses, it is AED 1,000,000 ($272,255)
 • If an investor takes a loan, they should make a downpayment of 50%.
 • An investor may include spouse and children under 18 years old in the application.

ANËTARËT E FAMILJES DHE KOLEGËT

Viza afatgjatë e Emirateve të Bashkuara Arabe mund të përfshijë bashkëshortin dhe fëmijët tuaj. Ju gjithashtu mund të zgjasni vizën tuaj për një drejtor ekzekutiv dhe një këshilltar. Investitorët ndërkombëtarë kanë gjithashtu të drejtë të aplikojnë për një leje me shumë hyrje për gjashtë muaj.

Vizë qëndrimi 10-vjeçare në Emiratet e Bashkuara Arabe për Talentet Speciale

Janë të kualifikuar specialistë dhe studiues në disiplinat e shkencës dhe dijes, si mjekë, shkencëtarë dhe shpikës, si dhe individë krijues në fushën e kulturës dhe artit. Bashkëshorti dhe fëmijët gjithashtu kanë të drejtë. Kërkohet një kontratë pune legjitime në një fushë të specializuar me përparësi në Emiratet e Bashkuara Arabe për të gjitha kategoritë.

KËRKESAT

 • Nëse jeni shkencëtar, ju kërkohet të akreditoheni nga Këshilli i Shkencëtarëve të Emirateve. Akreditimi nga mbajtësit e Medaljes Mohammed Bin Rashid për Përsosmëri Shkencore është pranuar gjithashtu
 • Nëse jeni një person krijues në kulturë dhe art, ju kërkohet të jeni të akredituar nga Ministria e Kulturës dhe Rinisë
 • Nëse jeni investitor, ju kërkohet të merrni një patentë me vlerë që i shton ekonomisë së vendit. Gjithashtu, vini re se patentat duhet të miratohen nga Ministria e Ekonomisë.
 • Nëse jeni një talent i jashtëzakonshëm, duhet të paraqisni patenta ose kërkimin tuaj shkencor që është botuar në një revistë të klasit botëror
 • Nëse jeni një ekzekutiv, duhet të zotëroni një kompani të njohur ndërkombëtarisht, ose duhet të keni një arritje të lartë akademike
 • Nëse jeni mjek ose specialist, duhet të plotësoni të paktën dy kushte të renditura më poshtë:
 1.  Mbani një Ph.D. diplomë nga 500 universitetet më të mira në botë
 2. Keni një çmim ose certifikatë mirënjohjeje
 3. Kanë kontribuar në kërkime të mëdha shkencore
 4. Kanë botuar artikuj ose libra
 5. Bëhuni anëtar i një organizate në fushën tuaj
 6. Te kete eksperience profesionale 10 vjecare
 7. Jini të specializuar në fushat me prioritet për Emiratet e Bashkuara Arabe

Vizë qëndrimi 5-vjeçare në Emiratet e Bashkuara Arabe për Investitorët

Një vizë 5-vjeçare e Emirateve të Bashkuara Arabe është në dispozicion për investitorët, sipërmarrësit dhe studentët e shquar. Nëse dëshironi të bëni një aplikim si investitor, jeni gati të bëni një investim në pronë. Vlera bruto e pronës kërkohet të jetë minimumi 5 milionë AED.

KËRKESAT

 • Ju kërkohet të mbani pronën për të paktën tre vjet
 • Nuk ju lejohet të merrni një kredi për të bërë investimin

Vizë qëndrimi 5-vjeçare në Emiratet e Bashkuara Arabe për Sipërmarrësit

Nëse jeni një sipërmarrës me një projekt ekzistues me një kapital prej 500,000 AED ose jeni miratuar nga një inkubator biznesi i akredituar në Emiratet e Bashkuara Arabe, mund të keni të drejtë. Ju mund t'ia zgjatni vizën bashkëshortit, fëmijëve, partnerit dhe tre drejtuesve.

Sipas kësaj kategorie, do t'ju jepet një vizë me shumë hyrje për gjashtë muaj, e cila mund të rinovohet edhe për gjashtë muaj të tjerë.

Vizë qëndrimi 5-vjeçare në Emiratet e Bashkuara Arabe për Studentë

Nëse jeni student i shkëlqyer, mund të kualifikoheni për këtë skemë.

KËRKESAT

Kërkesa është që të keni një notë minimale prej 95% në shkollat e mesme publike dhe private. Studentët e universitetit, brenda Emirateve të Bashkuara Arabe dhe nga jashtë, mund të kualifikohen gjithashtu nëse kanë një GPA dallimi prej të paktën 3.75 pas diplomimit. Ju gjithashtu mund të zgjasni vizën për familjen tuaj.

Përfitimet e Rezidencës në Emiratet e Bashkuara Arabe sipas Programit të Investimeve

 • Porta për në Afrikë dhe Lindjen e Mesme, Azi dhe Evropë për shkak të pozicionimit gjeografik strategjik të vendit.
 • Mjedis i sigurt, i sigurt
 • Standardi i lartë i shërbimeve dhe cilësia e mirë e jetës
 • Bashkëshortët e aplikantëve dhe fëmijët e pamartuar, një drejtor ekzekutiv dhe një këshilltar mund të shtohen pa investim shtesë
 • Ndër 30 vendet më të mira në botë për lehtësinë e të bërit biznes
 • Regjim i favorshëm tatimor për investitorët – pa të ardhura personale, kapital, vlerë neto ose taksë të mbajtur në burim (përveç atyre të vendosura në sektorët e brendshëm bankar dhe të naftës), dhe disa traktate të taksave të dyfishta në fuqi
 • Vlera e mirë nga investimet në pasuri të paluajtshme
 • Sistemi i thjeshtë dhe efikas i lejeve të qëndrimit
 • Shteti anëtar i Kombeve të Bashkuara, Këshillit të Bashkëpunimit të Gjirit dhe Ligës Arabe

Kërkesat dhe kualifikimet e rezidencës në Emiratet e Bashkuara Arabe

Kërkesat dhe kualifikimet e kërkuara për të marrë rezidencën ose shtetësinë e Emirateve të Bashkuara Arabe janë renditur më lart në seksionin "Rreth Shtetësisë dhe Rezidencës në Emiratet e Bashkuara Arabe".

Hapat dhe afati kohor

Hapi 1: Merrni vizën tuaj të hyrjes në Emiratet e Bashkuara Arabe - nëse keni nevojë për vizë për të hyrë në Emiratet e Bashkuara Arabe, mund të merrni një vizë hyrjeje përpara se të dorëzoni aplikacionin tuaj zyrtar. Aplikimi juaj do të shqyrtohet nga autoriteti dhe do të miratohet, do t'ju lëshohet një vizë me shumë hyrje për gjashtë muaj.

Hapi 2: Përfundoni investimin tuaj - plotësoni investimin tuaj përpara se të dorëzoni aplikacionin tuaj me të gjithë dokumentacionin mbështetës të kërkuar.

Hapi 3: Filloni aplikacionin tuaj - pasi të keni përfunduar investimin tuaj, mund të filloni aplikimin tuaj. Aplikimi mund të bëhet ose në Abu Dhabi ose Dubai. Ju gjithashtu mund të filloni aplikimin tuaj online përmes portalit të caktuar. Pasi të përfundoni këtë proces, do të merrni një mesazh me tekst dhe një email në lidhje me statusin e aplikacionit tuaj. Nëse dokumentet e kërkuara mungojnë në aplikim, do t'ju jepen 30 ditë për t'i siguruar ato; përndryshe, aplikimi juaj do të anulohet. Në rast se nuk mungojnë dokumente në aplikacion, do të njoftoheni për miratimin dhe aplikacioni i miratuar do të dërgohet me email.

Shërbimet tona

Privacy World ofron shërbimet e saj për këdo, jo vetëm që kërkon të marrë proceset e rezidencës dhe/ose nënshtetësisë, por ekspertët tanë gjejnë mënyra ligjore për:

 • Gjeni zgjidhjen më të mirë për nevojat tuaja.
 • Identifikoni dhe vendosni një strategji për t'ju ndihmuar të arrini qëllimet tuaja.
 • Aktivizoni rrjetin tonë të njerëzve në vendin ku keni nevojë për ndihmë pa kërkuar zgjidhjen ose avokatin më të mirë. Ne punojmë vetëm me njerëz të licencuar në çdo vend, të cilët i verifikojmë me kujdes dhe kalojmë udhëzimet dhe parimet e privatësisë që ne mbrojmë.
 • Përqendrohuni në shkurtimin e burokracisë dhe përshpejtoni procesin tuaj.
 • Siguroni komunikimin e duhur me ju për rastin tuaj.
  …. dhe mbi të gjitha: Ju ofrojmë strategji ligjore për të ofruar shtresa shtesë të privatësisë për identitetin tuaj, gjatë marrjes së rezidencës ose shtetësisë!

Privacy World mund t'ju ndihmojë gjithashtu me inkorporimin e kompanisë suaj në Emiratet e Bashkuara Arabe, t'ju ndihmojë të vendoseni në vend dhe të koordinoni me ju në mënyrë që kjo përvojë të jetë më pak e vështirë.

Dëshironi Privacy World të trajtojë çështjen tuaj? Keni ndonjë pyetje? Na kontaktoni!

contact us

FAQ-të

Kjo zgjat diku midis 3-20 ditësh, gjithçka varet nga sa kohë mund të duhet për të kryer kontrollin tuaj të sfondit. Më pas merrni një leje hyrjeje, leja e hyrjes është një dokument që ju lejon të hyni në vend me qëllim të finalizimit të procesit të vizës suaj të qëndrimit.

Në Emiratet e Bashkuara Arabe nuk njihet shtetësia e dyfishtë. Për t'u bërë shtetas i Emirateve të Bashkuara Arabe, duhet të hiqni dorë nga shtetësia juaj e mëparshme.

Po, ju kërkohet të vizitoni vendin për të përfunduar procesin e vizës.

Asnjë kombësi nuk është e kufizuar zyrtarisht.

Po, ju mund të përfshini bashkëshortin dhe fëmijët tuaj.

Emiratet e Bashkuara Arabe nuk vendosin një taksë mbi të ardhurat. Prandaj, nuk ka nevojë për një deklaratë tatimore mbi të ardhurat në Emiratet e Bashkuara Arabe pasi nuk ka asnjë taksë individuale të aplikueshme brenda vendit.

Aktualisht nuk ka taksa mbi pasurinë/vlerën e vendosur ndaj individëve në Emiratet e Bashkuara Arabe.

Aktualisht nuk ka taksa mbi trashëgiminë, pasurinë ose dhuratën e vendosur ndaj individëve në Emiratet e Bashkuara Arabe.

sqAlbanian