• Privacy World Facebook
 • Privacy World Instagram

Ndiqni botën e privatësisë - 

image removebg preview 31

Serbisë

Renditja e pasaportës
37
Vendet pa viza
137
Vendbanimi
Nr
Shtetësia
po

Përvetësimi: -

Kapitali i kërkuar: -

Përvetësimi: 60 muaj

Kapitali i kërkuar: €250,000

Rreth Shtetësisë dhe Vendbanimit të Serbisë

Serbia ofron një skemë të shkëlqyer për marrjen e shtetësisë për të huajt që duan të jetojnë në vend. Shtetësia serbe me investim është një program i shkëlqyer për të huajt. Aplikantët mund të aplikojnë edhe për anëtarët e familjes, fëmijët deri në 25 vjeç ose prindërit mbi 65 vjeç. Aplikantëve nuk u kërkohet të kenë përvojë në këtë fushë për të hapur një biznes apo për të bërë investime në Serbi për të fituar nënshtetësinë dhe nuk ka detyrim të njohin gjuhën.

 

Opsionet e Investimeve

 • Donacion i pakthyeshëm prej të paktën 250,000 euro
 • Blerja e pronës me vlerë të paktën 250,000 euro
 • Një investim biznesi prej të paktën 500,000 euro dhe punësimi i të paktën 4 punëtorëve serbë

 

Përveç shumës minimale të investimit, aplikantët duhet të marrin në konsideratë edhe një tarifë qeveritare prej 25,000 euro ose 50,000 euro për investime prej të paktën 500,000 euro dhe një tarifë prej 7,500 euro për kujdesin e duhur. Kjo lloj tarife vlen për çdo aplikant dhe taksa të tjera do t'u paguhen anëtarëve të familjes.

 

Serbia është një destinacion shumë tërheqës investimi, jo vetëm për njerëzit që duan të lëvizin atje. Është një ekonomi në rritje që ka lidhje të ngushta dhe marrëveshje tregtare me shumë vende në Evropë dhe ka një sistem tatimor të favorshëm që përfiton kompanitë dhe individët. Arsyet e tjera për të konsideruar investimin në Serbi janë këto:

 

 • Popullsia është përgjithësisht e re dhe e arsimuar mirë, kështu që është e lehtë të mbushësh një biznes
 • Është e përballueshme jo vetëm në Serbi, por edhe krijimi i një kompanie
 • Rreth 701 TP2T e IHD-ve në Serbi janë nga vendet e BE-së, dhe ka lidhje shumë të forta midis Serbisë dhe shumë vendeve të tjera evropiane.
 • Pjesa tjetër e investitorëve në Serbi përfshijnë Zvicrën dhe Hongkong-un
 • Në vitin 2019, rreth 44 miliardë dollarë amerikanë janë investuar në Serbi nga të huajt
 • Serbia ka mundësi të barabarta biznesi dhe investimi për të huajt dhe vendasit

 

 

Përfitimet e nënshtetësisë së Serbisë sipas programit të investimeve

 

 • Është e hapur për banorët e BE-së dhe jo-BE
 • Ka disa opsione për të mbështetur aplikacionin tuaj, duke përfshirë fillimin e një biznesi, blerjen e pronës ose kryerjen e një investimi financiar.
 • Familja juaj mund t'ju shoqërojë
 • Duhen vetëm rreth tre muaj për të përfunduar procesin
 • Një pasaportë serbe do t'ju lejojë të udhëtoni pa viza në mbi 140 vende
 • Serbia është një vend i qëndrueshëm me një ekonomi të fortë dhe në rritje

 

Kërkesat dhe kualifikimet për nënshtetësinë e Serbisë

Kur aplikoni për shtetësi me investim në Serbi, ju duhet të plotësoni kërkesat e përgjithshme të imigracionit, që do të thotë se nuk mund të jeni kërcënim për sigurinë, nuk mund të keni precedentë penalë dhe duhet të keni fonde të mjaftueshme (përveç investimit tuaj) të jeni në gjendje të mbani veten dhe familjen tuaj shoqëruese në vend.

 

Kërkesa specifike

 • Duhet të jeni 18 vjeç e lart
 • Ju duhet të investoni 250,000 Euro ose më shumë për të blerë prona në Serbi
 • Ju duhet të bëni një donacion prej 250,000 Euro për qeverinë (nuk kthehet)
 • Ju duhet të shpenzoni të paktën 500,000 euro për një biznes në Serbi dhe ju duhet të punësoni të paktën katër njerëz vendas në biznes.

 

 

Hapat dhe afati kohor

 

Hapi 1: Vendosni se cilin opsion investimi dëshironi të përdorni për të mbështetur aplikacionin tuaj dhe për të bërë investimin.

Hapi 2: Ju duhet të plotësoni aplikimin tuaj dhe aplikimin për këdo që ju shoqëron, duke përfshirë të gjitha dokumentet e kërkuara.

Hapi 3: Paraqisni kërkesën tuaj me dokumentet në qeverinë serbe.

Hapi 4: Ju do të paguani për tarifat e aplikimit, të cilat janë 25,000 euro për pronën ose donacionet dhe 50,000 euro për opsionin e investimit të biznesit. Dhe 7,500 euro tarifë e kujdesit të duhur për aplikimin tuaj. Tarifa shtesë do të aplikohen për çdo anëtar të familjes shoqëruese, por janë më të ulëta se aplikanti kryesor.

Hapi 5: Qeveria serbe do të shqyrtojë kërkesën tuaj për t'u siguruar që ju kualifikoheni për shtetësi në Serbi, dhe nëse jeni, ata do të lëshojnë dokumentet që do t'ju lejojnë të merrni një pasaportë serbe dhe të lëvizni në vend.

 

 

Shërbimet tona

Privacy World ofron shërbimet e saj për këdo, jo vetëm që kërkon të marrë proceset e rezidencës dhe/ose nënshtetësisë, por ekspertët tanë gjejnë mënyra ligjore për:

 • Gjeni zgjidhjen më të mirë për nevojat tuaja.
 • Identifikoni dhe vendosni një strategji për t'ju ndihmuar të arrini qëllimet tuaja.
 • Aktivizoni rrjetin tonë të njerëzve në vendin ku keni nevojë për ndihmë pa kërkuar zgjidhjen ose avokatin më të mirë. Ne punojmë vetëm me njerëz të licencuar në çdo vend, të cilët i verifikojmë me kujdes dhe kalojmë udhëzimet dhe parimet e privatësisë që ne mbrojmë.
 • Përqendrohuni në shkurtimin e burokracisë dhe përshpejtoni procesin tuaj.
 • Siguroni komunikimin e duhur me ju për rastin tuaj.
  …. dhe mbi të gjitha: Ju ofrojmë strategji ligjore për të ofruar shtresa shtesë të privatësisë për identitetin tuaj, gjatë marrjes së rezidencës ose shtetësisë!

Privacy World mund t'ju ndihmojë gjithashtu me inkorporimin e kompanisë suaj në Serbi, t'ju ndihmojë të vendoseni në vend dhe të koordinoni me ju në mënyrë që kjo përvojë të jetë më pak e vështirë.

Dëshironi Privacy World të trajtojë çështjen tuaj? Keni ndonjë pyetje? Na kontaktoni!

contact us

FAQ-të

Ligji serb lejon shtetësinë e dyfishtë. Prandaj, aplikanti nuk duhet të heqë dorë nga shtetësia e tij/saj origjinale.

Shtetasi i huaj ka të drejtë të paraqesë një kërkesë për qëndrim të përhershëm pas pesë viteve të miratimit të vazhdueshëm për qëndrim të përkohshëm në Republikën e Serbisë.

Po, ju mund të përfshini vartësit tuaj.

Jo, qytetarët e kualifikuar të çdo vendi të njohur mund të aplikojnë.

Po, kërkohet një intervistë.

Po, njohja e gjuhës serbe.

Procesi i natyralizimit në shtetësinë serbe zgjat gjithsej 8 vjet. Kërkon të paktën 3 vjet qëndrim të përhershëm, i cili në vetvete kërkon 5 vjet përpara se të mund të merrni statusin e qëndrimit të përhershëm.

Banorët e Serbisë i nënshtrohen tatimit mbi të ardhurat personale mbi të ardhurat e tyre në mbarë botën.

Jorezidentët e Serbisë janë të detyruar të paguajnë tatim vetëm për të ardhurat e fituara në Serbi.

Nuk ka taksë mbi vlerën neto/pasurinë në Serbi.

Individët që trashëgojnë pronë në Serbi janë të detyruar të paguajnë tatimin mbi trashëgiminë. Baza e tatueshme është vlera e tregut të trashëgimisë më pak borxhe dhe shpenzime që lidhen me pronën e trashëguar.

sqAlbanian