• Privacy World Facebook
 • Privacy World Instagram

Ndiqni botën e privatësisë - 

Montenegro

Mali i Zi

Renditja e pasaportës
46
Vendet pa viza
124
Vendbanimi
Nr
Shtetësia
po

Përvetësimi: -

Kapitali i kërkuar: -

Përvetësimi: 3-6 muaj

Kapitali i kërkuar: €250,000

Rreth Shtetësisë dhe Vendbanimit të Malit të Zi

Mali i Zi ofron shtetësinë me program investimi.

Programi i nënshtetësisë së Malit të Zi me Investim u lançua nga Qeveria e Malit të Zi si pjesë e përpjekjeve të saj të vazhdueshme për tërheqjen e investimeve të huaja direkte dhe rritjen e aktivitetit ekonomik në vend.

Programi i nënshtetësisë në Mal të Zi me Investim kërkon që aplikantët të japin një kontribut të përcaktuar ekonomik për shoqërinë malazeze nëpërmjet një investimi në një projekt zhvillimi të miratuar dhe një kontribut kapital në një fond të caktuar nga qeveria për avancimin e zonave të pazhvilluara. Në këmbim, dhe duke iu nënshtruar një procesi të rreptë verifikimi dhe kujdesi të duhur, duke përfshirë kontrolle të plota të historikut, aplikantëve dhe familjeve të tyre u jepet shtetësia.

Shtetësia e dyfishtë

Aplikantët e suksesshëm në programin e nënshtetësisë malazeze me investim përjashtohen nga kufizimet e vendit për shtetësinë e dyfishtë, të përcaktuara në nenin 8 të ligjit për shtetësinë malazeze. Neni 12 i ligjit thotë se shtetësia mund t'u jepet në mënyrë të jashtëzakonshme individëve në bazë të kontributeve të veçanta (si interesi ekonomik) për vendin, që zbatohet për aplikantët e suksesshëm të programit.

Përditësimi 2022 – Mali i Zi do të përfundojë programin e tij Shtetësia me Investim që nga 31 dhjetori 2022. 

Mali i Zi e ka zgjatur përfundimin e programit nga data e tij fillestare e caktuar, 31 dhjetor 2021 deri më 31 dhjetor 2022. Një nga arsyet për këtë është kërkesa e madhe për programin CBI të Malit të Zi. Një arsye tjetër është se Bashkimi Evropian – të cilit Mali i Zi aspiron të anëtarësohet – nuk e miraton programin. Mali i Zi do të vazhdojë të pranojë aplikantë për programin vetëm deri në datën e caktuar.

Shtetësia e Malit të Zi sipas Opsioneve të Programit të Investimeve

Opsioni i investimit 1

- Investimi i 250.000€ në një projekt të caktuar* në zonën veriore.

*Projekti i përcaktuar – një hotel me 4 yje ose një kompleks turistik miks, të paktën 35 njësi akomoduese, një investim total minimal prej 5.000.000 € dhe të paktën 25 punonjës të rinj.

— Dhurim* i 200.000€ për fondet e Qeverisë: Fondi Malazez i Inovacionit dhe Fondi i Zhvillimit.*.

* Rregulla të reja që nga 1 janari 2022.

Opsioni i Investimit 2

- Investimi i 450.000€ në një projekt të caktuar* në zonën bregdetare të Malit të Zi ose kryeqytetin e Podgoricës.

*Projekti i përcaktuar — një hotel me 5 yje ose një kompleks turistik miks me të paktën 60 njësi akomodimi, një investim total minimal prej 15.000.000 € dhe të paktën 80 punonjës të rinj.

— Dhurim* i 200.000€ për fondet e Qeverisë: Fondi Malazez i Inovacionit dhe Fondi i Zhvillimit.*.

* Rregulla të reja që nga 1 janari 2022.

 

Përfitimet e Programit të Shtetësisë së Malit të Zi me investime

 • Qasje pa viza ose pa viza në mbërritje në 123 destinacione duke përfshirë zonën Shengen të Evropës, Rusinë dhe Turqinë
 • Shtetësia në një vend që është një vend zyrtar kandidat për në BE
 • Shtetësia në një komunitet evropian shumëkombësh dhe shumëgjuhësh që gëzon një klimë të butë mesdhetare, peizazhe të bukura dhe një kosto të ulët jetese
 • Shtetësia në një shtet anëtar të Bashkimit Monetar Evropian, Aleancës së NATO-s, OSBE-së dhe OBT-së
 • Shtetësia e plotë i jepet aplikantit dhe anëtarëve të familjes
 • Investim në një projekt zhvillimi të operuar nga një markë e njohur hotelerie
 • Shtetësia e përjetshme mund t'u bartet brezave të ardhshëm nga prejardhja.
 • E drejta për të jetuar dhe punuar në një vend të sigurt dhe të shëndoshë.
 • Shtetësia e dytë në 6 muaj të shkurtër.
 • Shtetësia e dyfishtë lejohet.
 • Mali i Zi është një vend i qëndrueshëm politikisht dhe ekonomikisht.
 • Politikat e taksave të ulëta.
 • Nuk ka kërkesë për qëndrim.
 • Nuk kërkohet arsimim ose përvojë paraprake në menaxhim.

 

Kërkesat dhe kualifikimet për nënshtetësinë e Malit të Zi

 • Ju nuk jeni qytetar i BE-së
 • Ju keni një pasaportë të vlefshme
 • Ju nuk keni asnjë sanksion, kufizim ose ndalim për hyrjen në BE, SHBA, MB ose Kanada
 • Ju nuk keni precedentë penalë dhe nuk jeni duke u hetuar për krime të rënda
 • Ju mund të konfirmoni që të ardhurat tuaja janë të ligjshme 
 • Ju mund të verifikoni që burimi i parave që do të përdorni për të paguar për investimet është i ligjshëm 
 • Ju keni një reputacion të patëmetë, si biznesi ashtu edhe personal
 • Ju keni një histori të mirë krediti 
 • Ju jeni në gjendje të mirë shëndetësore 

Hapat dhe afati kohor

1. Kaloni një kontroll paraprak me agjentin tuaj.
2. Mblidhni të gjitha dokumentet e kërkuara dhe zgjidhni cilin projekt investimi në pasuri të paluajtshme dëshironi të shkoni.
3. Paguani plotësisht investimin dhe çdo tarifë qeveritare dhe bëni dhurimin.
4. Paraqisni aplikacionin tuaj dhe prisni deri në 6 muaj për një rezultat; do të kryhet kujdesi i duhur.
5. Merrni një certifikatë natyralizimi.
6. Udhëtoni në Mal të Zi për të bërë betimin për shtetësi dhe për të dhënë të dhënat tuaja biometrike.
7. Merrni pasaportën tuaj – shtetësia juaj lëshohet përgjithmonë.

 

Shërbimet tona

Privacy World ofron shërbimet e saj për këdo, jo vetëm që kërkon të marrë proceset e rezidencës dhe/ose nënshtetësisë, por ekspertët tanë gjejnë mënyra ligjore për:

 • Gjeni zgjidhjen më të mirë për nevojat tuaja.
 • Identifikoni dhe vendosni një strategji për t'ju ndihmuar të arrini qëllimet tuaja.
 • Aktivizoni rrjetin tonë të njerëzve në vendin ku keni nevojë për ndihmë pa kërkuar zgjidhjen ose avokatin më të mirë. Ne punojmë vetëm me njerëz të licencuar në çdo vend, të cilët i verifikojmë me kujdes dhe kalojmë udhëzimet dhe parimet tona të privatësisë që ne mbrojmë.
 • Përqendrohuni në shkurtimin e burokracisë dhe për të përshpejtuar procesin tuaj.
 • Siguroni komunikimin e duhur me ju për rastin tuaj.
  …. dhe mbi të gjitha: Ju ofrojmë strategji ligjore për të ofruar shtresa shtesë të privatësisë për identitetin tuaj, gjatë marrjes së rezidencës ose shtetësisë!

Privacy World gjithashtu mund t'ju ndihmojë me inkorporimin e kompanisë tuaj në Mal të Zi, duke ju ndihmuar të vendoseni në vend dhe të koordinoni me ju në mënyrë që kjo përvojë të jetë më pak e vështirë.

Dëshironi Privacy World të trajtojë çështjen tuaj? Keni ndonjë pyetje? Na kontaktoni!

contact us

FAQ-të

Po. Në Mal të Zi njihet shtetësia e dyfishtë. Nuk ju kërkohet të hiqni dorë nga shtetësia juaj e mëparshme për t'u bërë shtetas i vendit.

Po, ju mund të përfshini anëtarë të kualifikuar të familjes tuaj në aplikim ose t'i shtoni pasi të keni marrë nënshtetësinë tuaj për një tarifë shtesë. Një anëtar i kualifikuar i familjes mund të jetë një bashkëshort, fëmijë mbi 18 vjeç që varen financiarisht nga aplikanti kryesor ose fëmijë nën 18 vjeç.

Mali i Zi aktualisht statusi i vendit kandidat për anëtarësim në BE. Ka të ngjarë të anëtarësohet në Bashkimin Evropian në 2025.

Mbajtësit e pasaportave të Malit të Zi, përfshirë investitorët, kërkojnë vizë për të udhëtuar në MB dhe Irlandë.

Jo, nuk ka asnjë kërkesë për intervistë.

Aktualisht, çdo qytetar i botës ka të drejtë të aplikojë.

Jo, nuk ka kërkesa për testin e gjuhës.

Po, vendimi i marrë nga Mali i Zi mund të heqë shtetësinë në çdo kohë për fshehje, mashtrim, person të kërkuar nga interpoli dhe kërcënim për sigurinë kombëtare. Nëse i hiqet shtetësia, investimi nuk do të rimbursohet.

Po, gjatë finalizimit të investimeve, nënshkrimit dhe procesit të të dhënave biometrike.

Ndryshe nga programet e tjera të CBI, Mali i Zi nuk kërkon që ju të kaloni kohë duke jetuar në vend për të marrë nënshtetësinë.

Të gjitha pasaportat e Malit të Zi të lëshuara për investitorët janë të vlefshme 10 vite.

Po, Mali i Zi ka traktate E-1 investitor dhe tregtar E-2 me Shtetet e Bashkuara.

sqAlbanian