• Privacy World Facebook
 • Privacy World Instagram

Ndiqni botën e privatësisë - 

andora logo

Andorra

Renditja e pasaportës
22
Vendet pa viza
169
Vendbanimi
po
Shtetësia
Nr

Përvetësimi: 2-4 muaj

Kapitali i kërkuar: €400,000

Përvetësimi: -

Kapitali i kërkuar: -

Rreth Shtetësisë dhe Rezidencës së Andorrës

Andorra ofron vetëm programe qëndrimi për momentin. Shtetësia nuk mund të blihet; do t'ju duhet të plotësoni 20 vjet rezidencë ose mund të përshpejtoni aplikimin tuaj për shtetësi dhe ta zvogëloni këtë kohë në 10 vjet qëndrim nëse përfundoni arsimin e detyrueshëm brenda Andorrës.

Ekzistojnë dy kategori kryesore të qëndrimit në Andorra:

Rezidencë pasive

 • Vendbanim pa aktivitet:
  – Qëndroni të paktën 90 ditë në vit për të mbajtur qëndrimin tuaj.
  – Investoni 400,000 € ose në pasuri të paluajtshme, mbani kapital aksionar ose kapital në një kompani Andorrane, ose një metodë alternative investimi financiar brenda principatës së Andorrës (siç janë: letra me vlerë me INAF, instrumente borxhi nga subjekte rezidente të Andorrës ose ndonjë administratë publike).
  – Provoni se mund ta mbështesni veten.
  – Depozitoni 50,000€ për veten tuaj. Nëse keni ndonjë vartës, atëherë duhet të depozitoni 10,000 € shtesë për secilin prej tyre.
 • Rezidencë nëpërmjet aktivitetit biznesor:
  – Depozitoni 50,000€ për veten tuaj. Nëse keni ndonjë vartës, atëherë duhet të depozitoni 10,000 € shtesë për secilin prej tyre.
  – Provoni se mund ta mbështesni veten.
  – Mbani të paktën 1 punonjës në Andorra.
  – Gjeneroni të paktën 85% të ardhura jashtë vendit.
 • Vendbanimi për arsye sporti, kulture ose shkencore:
  – Depozitoni 50,000€ për veten tuaj. Nëse keni ndonjë vartës, atëherë duhet të depozitoni 10,000 € shtesë për secilin prej tyre.
  – Prove that you can support yourself.
  – Qëndroni të paktën 90 ditë në vit për të mbajtur qëndrimin tuaj.

 

Vendbanim aktiv

Ju gjithashtu keni mundësinë të jeni një banor aktiv i Andorrës, në të cilin rast duhet:

 • Kaloni të paktën 183 ditë në vit në vend.
 • Përdorni Andorrën si shtëpinë tuaj kryesore.
 • Të jetë rezident që ka një kontratë aktive pune në vend ose të jetë i vetëpunësuar.
 • Inkorporoni kompaninë tuaj në vend dhe përmbushni të gjitha kërkesat e licencimit.
 • Depozitoni 3,000 € në një bankë lokale.
 • Kaloni një intervistë me qeverinë.
 • Regjistrohuni në CASS (Caixa Andorrana de la Seguretat Social) që është departamenti lokal i shëndetësisë.
 • Kaloni një provim mjekësor.
 • Depozitoni 15,000 € në INAF (ju përjashtoheni nga kjo nëse keni të paktën 1 punonjës).
 • Paraqisni të gjithë dokumentacionin e kërkuar për aplikimin tuaj.
 • Duhet të zotërojë të paktën 11% të kompanisë dhe të jetë drejtor.
 • Të varurit duhet të presin deri në 12 muaj nga miratimi juaj.

 

Përfitimet e Programit të Investimeve të Rezidencës së Andorrës

 • Nuk ka shkëmbim automatik të informacionit bankar për banorët e saj tatimorë.
 • Për të mbajtur qëndrimin pasiv kërkohen vetëm 90 ditë qëndrimi.
 • Pothuajse asnjë shkallë krimi në vend.
 • Një nga sistemet më të mira të kujdesit shëndetësor në botë.
 • Qasje në arsimin e nivelit të lartë.
 • Si banor, ju keni lëvizje të lirë midis Andorrës, Spanjës dhe Francës pa asnjë kufizim.

 

Kërkesat dhe kualifikimet për qëndrim në Andorra

Kërkesat dhe kualifikimet e kërkuara për të marrë rezidencën ose shtetësinë e Andorrës janë renditur më lart në seksionin "Rreth shtetësisë dhe rezidencës së Andorrës".

Hapat dhe afati kohor

 • HAPI #1: Mbledhja e dokumenteve.
 • HAPI #2: Hapja e një llogarie bankare dhe transferimi i parave.
 • HAPI #3: Aplikim me qeverinë Andorrane.
 • HAPI #4: Kaloni ekzaminimin mjekësor.
 • HAPI #5: Transferoni para në INAF.
 • HAPI #6: Prisni miratimin nga Emigracioni Andorran.
 • HAPI #7: Pas miratimit, bëni investimin brenda 6 muajve.

Afati kohor total zgjat 2-4 muaj, në varësi të kontrolleve të kujdesit të duhur, saktësisë së dokumenteve dhe ngadalësimeve të mundshme në qeveri për shkak të COVID.

Shërbimet tona

Privacy World ofron shërbimet e saj për këdo, jo vetëm që kërkon të marrë proceset e rezidencës dhe/ose nënshtetësisë, por ekspertët tanë gjejnë mënyra ligjore për:

 • Gjeni zgjidhjen më të mirë për nevojat tuaja.
 • Identifikoni dhe vendosni një strategji për t'ju ndihmuar të arrini qëllimet tuaja.
 • Aktivizoni rrjetin tonë të njerëzve në vendin ku keni nevojë për ndihmë pa kërkuar zgjidhjen ose avokatin më të mirë. Ne punojmë vetëm me njerëz të licencuar në çdo vend, të cilët i verifikojmë me kujdes dhe kalojmë udhëzimet dhe parimet tona të privatësisë që ne mbrojmë.
 • Përqendrohuni në shkurtimin e burokracisë dhe për të përshpejtuar procesin tuaj.
 • Siguroni komunikimin e duhur me ju për rastin tuaj.
  …. dhe mbi të gjitha: Ju ofrojmë strategji ligjore për të ofruar shtresa shtesë të privatësisë për identitetin tuaj, gjatë marrjes së rezidencës ose shtetësisë!

Privacy World mund t'ju ndihmojë gjithashtu me përfshirjen e kompanisë suaj në Andorra, duke ju ndihmuar të vendoseni në vend dhe të koordinoni me ju në mënyrë që kjo përvojë të jetë më pak e vështirë.

Dëshironi Privacy World të trajtojë çështjen tuaj? Keni ndonjë pyetje? Na kontaktoni!

contact us

FAQ-të

Jo. Me marrjen e shtetësisë në Andorra, do t'ju duhet të dorëzoni pasaportën tuaj aktuale.

Një minimum prej 90 ditësh qëndrimi në muaj kërkohet për qëndrim pasiv dhe minimumi 183 ditë për qëndrim aktiv.

Po, duhet të paraqiteni personalisht për t'u regjistruar.

Jo, Andorra nuk kërkon një të tillë për qëndrim.

Aktualisht, çdo qytetar i botës ka të drejtë të aplikojë.

Në disa raste, nuk keni nevojë të kaloni një intervistë.

Duhen afërsisht 20 vjet për të marrë nënshtetësinë përmes vendbanimit ose mund të reduktohet në 10 vjet nëse plotësoni kërkesat e arsimit të detyrueshëm në Andorra.

Nëse kaloni më shumë se 183 ditë në vit në Andorra, atëherë jeni përgjegjës për të paguar tatimin mbi të ardhurat personale mbi të ardhurat tuaja globale.

Nëse kaloni më pak se 183 ditë në vit në Andorra, atëherë jeni përgjegjës vetëm për të ardhurat që rrjedhin nga Andorra.

Jo, Andorra nuk ka asnjë taksë mbi vlerën neto apo pasurinë.

Jo, Andorra nuk ka asnjë taksë trashëgimie.

sqAlbanian