• Privacy World Facebook
 • Privacy World Instagram

Ndiqni botën e privatësisë - 

Egypt

Egjipti

Renditja e pasaportës
89
Vendet pa viza
53
Vendbanimi
po
Shtetësia
po

Përvetësimi:

Kapitali i kërkuar: $35,000 USD

Përvetësimi: 6-9 muaj

Kapitali i kërkuar: $250,000 USD

About Egypt Citizenship and Residency

On 14 March 2020, the government of Egypt published Parliament Law No. 190 – which was established in the year 2019 – regarding getting Egyptian citizenship through investment. The program allows wealthy people to obtain a passport by investing $250,000 USD or more. It takes an average of 6 to 9 months to obtain citizenship through investment. also, Egypt grants long-term residence to foreigners investing in the property market to revitalize the real estate sector and attract foreign direct investment.

This program is similar to other citizenship through investment programs across the globe. Such as, there is no residency requirement for this program. However, there are certain required documents and the payment of $10,000 USD in government fees, to start the process.

Citizenship Investment Options:

a. Real estate

 • You need to buy one or two real estates from a project owned by the government worth at least $500,000. 

b. Company establishment

 • The applicant can invest in a company already working in Egypt or set up a new company in the country. 
 • The required investment is $400,000, and the applicant must hold 40% of the stake or share in the company—Egypt investment law number 72 provided in 2017 by the government.

 

c. Donation

 • The applicant needs to make a $250,000 contribution to a government unit which is non-refundable.

d. Bank deposit

 • You can make a bank deposit for at least $750,000. The investment is non-refundable until five years and then is refunded in Egyptian currency without any interest.
 • You could also invest $1 million, which is refundable after three years in Egyptian currency but without any interest.

Types of residence in Egypt

1. Investment residency :

It is granted to investors who invest in Egypt through the Egyptian Investment Authority and is granted for the first time for one year and is renewed for three years and then renewed for five years.

Papers and conditions

1- The investor’s share in the investment company must not be less than the equivalent of 35,000 US dollars to obtain the approval of the investment residency

2- He must complete all his identification papers with the Investment Authority

3- The required security approvals are granted to the investor and his first-degree relatives

2. Real estate residence :

Whoever buys real estate worth 100,000 US dollars or its equivalent in Egyptians can obtain a residence permit for one year and for a period of three years, subject to renewal.

Terms and papers

1- For someone who owns one or more real estate with a value of no less than 200 thousand US dollars or its equivalent in Egypt.

2- If the value of the property is 400,000 US dollars or its equivalent in Egypt, the residence is for five years.

3- The title deed of the property must be registered in the real estate registry “in Syria it is called Tabu”.

4- Proof of transfer of the purchase amount must be submitted through any approved bank in Egypt.

5- It is granted to the property owner and his first-degree relatives.

The residence permit is issued by Passport, Immigration, and Nationality Administration.

By naturalization, a foreigner can become a citizen of Egypt if he has lived in the country for at least 10 years. It takes an average of 6 to 9 months to obtain citizenship by investment.

Benefits Of The Egypt Citizenship By Investment Program

 • The Egyptian citizenship obtained through the investment program will be inherited by the applicant’s children. This means that the newborn babies will automatically become Egyptian citizens.
 • Egypt has an “E2” treaty: This agreement was signed with the United States on June 27, 1992, which allows citizens of countries that have signed the agreement to easily travel and reside in the United States for a period of up to five years to invest an amount of money in an approved American business.
 • Persons who become naturalized Egyptian citizens may keep their original nationality if the other country permits it.
 • Individuals who obtain citizenship through Egypt’s Citizenship by Investment Program are entitled to the same rights as any other Egyptian citizens except in the cases prescribed by law. These include the right to live and work in Egypt at all times.
 • Vartësit mund të përfshihen në aplikacion.

Egypt Citizenship Requirements And Qualifications

 • Foreigners seeking citizenship must also be able to speak Arabic
 • Nuk ka precedentë penalë.
 • Good character and conduct
 • Police clearance certificate
 • Have good mental and physical health
 • Can economically be self-sufficient
 • Personal documents of spouse and dependents

Hapat dhe afati kohor 

1. Select the required investment option

Applicants can choose any of the investment options from donation to government fund, investment in real estate, Bank deposit, and establishment of Business or becoming a partner in current Business.

2. Planning for Investment Project

If you select Business as the investment option, it becomes necessary to know about the Egyptian market & plan accordingly.

3. Prepare all necessary documents

Get ready with all the necessary documents required for your investment plan. 

4. Application process

This is the step in which you have to invest in the selected investment plan.

5. Temporary residency

You can also apply for temporary residency applicable for only a six-month residency permit.

6. Granting Egyptian Passport

Applicants can get an Egyptian Passport after completion of due diligence, including their family.

Shërbimet tona

Privacy World ofron shërbimet e saj për këdo, jo vetëm që kërkon të marrë proceset e rezidencës dhe/ose nënshtetësisë, por ekspertët tanë gjejnë mënyra ligjore për:

 • Gjeni zgjidhjen më të mirë për nevojat tuaja.
 • Identifikoni dhe vendosni një strategji për t'ju ndihmuar të arrini qëllimet tuaja.
 • Aktivizoni rrjetin tonë të njerëzve në vendin ku keni nevojë për ndihmë pa kërkuar zgjidhjen ose avokatin më të mirë. Ne punojmë vetëm me njerëz të licencuar në çdo vend, të cilët i verifikojmë me kujdes dhe kalojmë udhëzimet dhe parimet tona të privatësisë që ne mbrojmë.
 • Përqendrohuni në shkurtimin e burokracisë dhe për të përshpejtuar procesin tuaj.
 • Siguroni komunikimin e duhur me ju për rastin tuaj.
  …. dhe mbi të gjitha: Ju ofrojmë strategji ligjore për të ofruar shtresa shtesë të privatësisë për identitetin tuaj, gjatë marrjes së rezidencës ose shtetësisë!

Privacy World can also help you with incorporating your company in Egypt, assisting in getting you settled in the country and coordinating with you so that this experience will be less of a hassle.

Dëshironi Privacy World të trajtojë çështjen tuaj? Keni ndonjë pyetje? Na kontaktoni!

contact us

FAQ-të

Yes. Persons who become naturalized Egyptian citizens may keep their original nationality if the other country permits it.

Vartësit mund të përfshihen në aplikacion.

In order to obtain citizenship, the property must be held for a period of 5 years. After 5 years, the investor has the right to sell the property.

Citizens from all countries can apply for the Egyptian CIP, however, the government has the right to deny or reject any application at its sole discretion without disclosing the reasoning behind the rejection.

The residency permit has a validity of one year and is for three years and five years, subject to renewal.

It takes 10 years of residency before you can apply for citizenship in the country.

It takes 6 to 9 months to obtain citizenship in Egyptian through citizenship by investment.

Individual income tax is imposed on the total net income of the resident individuals for income earned in Egypt, as well as the income earned outside Egypt for resident individuals whose center of commercial, industrial, or professional activities is in Egypt.

Tax is imposed on the income of non-resident individuals for their income earned in Egypt.

sqAlbanian